Persoonlijk Leiderschap
Wie ben ik, waar kom ik vandaan en ga ik heen? Kort gezegd reikt de training Persoonlijk Leiderschap je het antwoord op die vragen aan; inzicht in jezelf, levenskunst in de brede zin van het woord.

De mogelijkheid creëren om te veranderen en een andere richting aan je leven te geven, relaties anders neer te zetten en je werk zodanig vorm te geven dat het beter bij je past. Rust, balans en geluk in het leven vinden.

Voor wie

Persoonlijk Leiderschap is een brede training op het vlak van persoonlijke groei en is ontwikkeld voor diegenen die worstelen met vragen als: Hoe steek ik in elkaar? Waar ligt mijn toekomst? Hoe zit ik mezelf in de weg? Hoe geef ik mijn leven anders vorm? Hoe vind ik rust in mezelf?

Het maakt daarbij niet uit of die vragen op het persoonlijke vlak, of op het vlak van het werk spelen.

Iedereen worstelt met vragen naar de zin van het leven en verlangt ernaar om gezien en gekend te worden, om van betekenis te zijn. Ieder mens voelt behoefte zijn leven te vormen, zich te verwonderen en laten vervoeren.

Resultaat

Door de training word je opener en zelfbewuster, en kun je je leven meer body en diepte geven. Je wordt eigener in gedrag en functioneert zowel privé als binnen je werk effectiever en besluitvaardiger. Je krijgt meer zicht op hoe je in elkaar steekt en waar voor jou de toekomst ligt. Je ervaart meer balans in het leven.

Concreet leer je over:

- Hoe manifesteer ik me
- Waar kom ik vandaan
- Wat is belangrijk voor me
- Mijn kwaliteiten en talenten
- Hoe steek ik in elkaar
- Drijfveren en persoonlijke bagage
- Existentiële aspecten van het leven
- Zelfbewustheid en sensitiviteit
- Waar ligt mijn toekomst
- Tools om het leven vorm te geven
- Zingeving en levenskunst
- Hoe vind ik rust in mezelf
- Waar ligt mijn geluk
- Praktische filosofie

Extra informatie

De training is praktisch van aard; het is een mix van doen, groepswerk, coaching, huiswerk maken en reflecteren op jezelf. Het is een gelaagd persoonlijk ontwikkeltraject in een groep. Het niveau is HBO/HBO+/WO. De eigen concrete leervragen vormen het uitgangspunt bij het doorlopen van de training.

De training is het vervolg op onze Assertiviteitstraining maar kan, bij gebleken voldoende niveau, ook los daarvan gevolgd worden. Een intakegesprek maakt deel uit van de aanmeldingsprocedure.

Wij, Conny Heuvelman en Peter Spelbos, de trainers, werken op een persoonlijke manier en met betrokkenheid. Deze manier van werken vinden we prettig en verwachten we ook van de deelnemers.

Extra Coaching

Tijdens de training kun je altijd terugvallen op de trainers indien je dat nodig acht. Je kunt ook extra begeleiding tussen de groepssessies afspreken als je dit niet genoeg vindt of er meer wilt uithalen.

Dat houdt in dat je tussen de trainingssdagen telkens een korte sessie een op een live of via skype met een van ons hebt. Daarin spreek je door waar je tegenaan loopt en krijg je extra advies en coaching.

Persoonlijk Traject

De training Persoonlijk Leiderschap is ook een bouwsteen in het Persoonlijk Traject, het persoonlijk ontwikkeltraject van een jaar dat wij aanbieden.

Opdrachtgevers oa:

Kijk hier voor meer opdrachtgevers.

De training

Verwerven van eigenheid, zelfinzicht en kracht, en richting en diepte geven aan leven en werk. Als persoon, partner, leidinggevende en collega.

Duur: 6 dagen.
Deelnemers: max 9.

[Opgeven]

Tarieven

Extra coaching

Data

Folder

[Cursus Persoonlijk Leiderschap.pdf]


Interview met Eline
eline

"Wat mensen tegen me zeiden, bleef plakken"

Eline (49) heeft boeiend werk dat heel goed bij haar past. Daarnaast is ze perfectionistisch en gevoelig. Met werkweken van zestig tot zeventig uur was dan ook niemand echt verbaasd dat ze anderhalf jaar geleden een burn-out kreeg. Behalve Eline zelf.

[Lees verder]

Interview met Peter
peter

"Dit hoort dus blijkbaar bij mij"

Ongeveer een jaar geleden liep hij vast, zowel op zijn werk als privé. Peter (48) liep tegen muren op. Hij begreep niet waarom de mensen om hem dingen niet zagen zoals hij. "Ik had niet in de gaten dat anderen me niet begrepen", zegt hij nu. "Ik ging te snel."

[Lees verder]

Interview met Helen
jiska

"Het wordt steeds helderder wie ik echt ben"

Van nature is ze sub-assertief, zegt Helen (34) over zichzelf. En daar viel best mee te leven, totdat ze een andere functie ging ambiëren. "Daar ben je niet assertief genoeg voor", zei haar werkgever. Prompt besloot ze een assertiviteitstraining te volgen.

[Lees verder]

Interview met Gerard
gerard

"Bewuster leven is een kwestie van doen"

"Waarom neem je altijd dezelfde route van je werk naar huis?", vroeg Gerards vriendin hem wel eens. Die vraag zette hem aan het denken en hij ontdekte: "Ik leef heel vaak op de automatische piloot." Met dat inzicht ontstond het verlangen om bewuster te gaan leven.

[Lees verder]